NaikTaraf Menjadi Pengedar

Sebelum anda memulakan perniagaan, wajib untuk anda upgrade akaun Halo Go ke akaun Executive Partner. Pastikan anda sudah faham tentang kegunaan apps Halo Go terlebih dahulu. Jika belum faham, boleh rujuk PANDUAN PENGGUNA(KLIK SINI) atau di ruangan menu atas sebelah kanan anda.

Sebagai bayaran yuran dan upgrade ke Executive Parter/Dealer, anda wajib membayar sebanyak RM57.20 (Semenanjung) atau RM62.90(Sabah Sarawak). Pihak company akan menghantar 10 keping simkad terus ke alamat yang disubmitkan kepada company semasa naiktaraf melalui Halo Go.

Contoh akaun Halo Go yang sudah diupgrade ke Executive Partner

Bagi memudahkan anda, sila lihat video panduan di bawah ini.

Berikut ialah tatacara upgrade ke Executive Partner/Dealer/Pengedar/Rakan Niaga HaloTelco.

  1. Log masuk apps Halo Ho

2. Tekan “Selcare” di ruangan menu bawah

3. Selepas ke ruangan selfcare, sila tekan butang “More”di sebelah kanan maklumat nombor HP anda.

3. Anda akan diberi pilihan sama ada nak kekal nombor lama atau upgrade terus. Untuk terus upgrade, sila tekan butang “Partnership Upgrade”

4. Isi maklumat dengan betul, pilih Executive Partner, courier untuk penghantaran atau self pickup untuk yang tinggal berdekatan HQ HaloTelco. Pastikan alamat, nombor yang boleh dihubungi dan alamat email yang betul. Pihak company akan hantar nombor tracking melalui emel ini.

5. Tekan anak panah merah di sebelah kanan, anda akan ditujukan ke laman pembayaran. Sila pilih bank pembayaran yang anda guna dan hantar pembayaran. Sistem akan auto upgrade setelah pembayaran selesai.

6. Selesai.